Den 19 sep 2016 hölls ett möte angående uppstart av grannsamverkan i Granträsk. Vid mötet deltog representant från polisen och huvudkontaktombud för Grannsamverkan i Älvsbyns kommun. Vid mötet beslutades att starta upp Grannsamverkan i Granträsk.

Det här är Grannsamverkan

Grannsamverkan har blivit ett begrepp i det brottsförebyggande arbetet för att minska vardagsbrottslighet såsom skadegörelse, inbrott i bostäder, bilar, förråd och andra utrymmen. Den bygger på ett nära samarbete mellan grannar men också med polisen.

 

Grannsamverkan

 

Grannsamverkan fungerar i såväl villa- och radhusområden som i områden med flerfamiljshus och i fritidshusområden. Den ökar självklart trivseln i bostadsområdet och känslan av trygghet när man vet att grannar bryr sig om varandra och varandras egendom.

Enkel metod

De boende i ett område skapar sociala nätverk som samarbetar, stödjer och hjälper varandra. Mångas vaksamhet blir ett effektivt skydd och ett larmsystem som reagerar på det okända – det som kan vara ett brott eller förberedelse till ett brott.

Kontaktpersoner inom Granträsk by är:

  • Madelene Nyman (från trevägskorsningen och vägen mot Arvidsträsk) Tel dagtid 0929-17199
  • Ulf Nilsson (från Älvsbyvägen mot trevägskorsningen) Tel 070-2931007
  • Hans Backman (från Lillpiteå hållet mot trevägskorsningen) Tel 070-5763925

Vill du veta mer om vad Grannsamverkan ytterligare innebär eller om du är intresserad av att gå med, kontakta någon av ovanstående kontaktombud. De ger dig då, skriftlig information om samverkan, brottsförebyggande tips i vardagen, klistermärken och kontaktuppgifter, mm

Det är gratis att delta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *